生物共振原理

任何物質都係由原子、分子組成的, 在微觀情況下, 原子入面嘅電子圍繞着原子核旋轉, 就形成了一個微電磁場, 就會發射出對應的原子微電磁波;而分子又由好多不同嘅原子組成, 所以每一種分子又會發射出對應的分子微電磁波。以此類推,任何一個運動緊嘅物體, 小到原子、分子, 大到行星、恒星, 都有一種與它對應的波, 呢種波就叫做 “物質波”, 由獲得諾貝爾物理學獎嘅法國物理學家德布羅意提出, 也被稱為 “德布羅意波”,

不同物質都具有與它對應的獨特嘅物質波存在。 不同物質所對應嘅物質波嘅頻率都唔一樣, 越大的物體波長越長, 頻率越低, 越細嘅物體波長越短,頻率越高。 喺所有嘅電磁波譜中, 只有好細嘅一段可見光嘅頻譜係可以被人體眼睛所感受到, 仲大範圍嘅頻譜係唔可以畀人眼所見到的。而我們所看到的大部分物質並不係物質本身發出的波, 而是可見光的反射波,大多數我哋身邊嘅物質所發射出的波係唔可以畀人眼所見到的。瞭解了 “物質波” 嘅存在, 我哋都要了解波嘅物理特性:共振。

兩種頻率和波形相同的波相遇,便會引起共振,正就向相遇其振幅會加強,反向相遇就會抵消。不同頻率和波形的波相遇, 係唔會引起共振嘅。大家可以直觀理解嘅就係水波,兩組水波相遇的時候,我地就會見到有地方水波被推高,有地方水波反而變平了。 點解呢?

細胞與細胞之前要配合好,不僅需要各種生化介質傳遞信號,更靠物質波信息傳導,因為物質波嘅傳遞係 “光速”,只有光速的傳遞,先可以喺好短嘅時間內完成千萬億個細胞的協調配合,因此物質波信號就決定了人體正常生命活動的展開。人體之所以病,往往同物質波唔協調有好大關係!

比如某個細胞出現咗病理狀況,它就會發射出非正常的病理物質波信號,從而影響到其他健康嘅細胞做出錯誤的判斷和活動, 從而導致周圍嘅細胞都受病理信號影響,從而產生疾病!而具體到 “過敏”,就係過敏原進入人體後,人體冇清除過敏物質時, 導致過敏物質嘅物質波干擾了人體正常的生命活動,比如過敏免疫反應。

做過敏原物質及其物質波積累到一定程度,再遇到過敏物質的時候,兩種物質波共振加強,就會立馬引發強烈的免疫反應, 就係過敏產生的根源!因此,要解決過敏問題,最根本的方法就是清除掉人體內累積的過敏原物質與物質波信號!

而要清除,首先一定要查出人體內究竟有哪些過敏原存在。

回到我們的儀器,點解就可以檢測過敏原和進行徹底的脫敏調理呢?

因為德國生物能量療法在經過近60年的研發過程中,有實現運用高科技嘅數據化技術,將物質波進行採集記錄和存儲。就好似我哋聽下mp3,都係透過數字技術將聲波轉錄儲埋成電子數據,存在手機或電腦入面,當我哋想聽的時候,再透過播放軟件同音響,又還原成聲波進入我們的耳朵裡。

物質波嘅採集存儲和還原都係一個理由! MediPro VF 健康管理設備通過數據技術,收集24000多種物質信息,包括1662多種過敏原物質信息,2000多種人體器官、細胞及生化分子物質信息,仲有上千種西藥及中藥經典方劑信息,以及上萬種順勢能量藥物信息。因此其檢測功能非常強大,透過將電腦儲存嘅呢啲物質波信息還原成物質波,再引入人體,與人體內本身物質信息進行共振作用,就可以清晰準確反映到我哋檢測指標的強弱上嚟,進而準確篩查出我哋體內有哪些過敏物質。

通過致敏原檢測搵出物質波共振比對,篩查出嚟嘅物質信息數據記錄在個人檔案內,進行治療時就可以通過設備還原成物質波,放大導入到人體進行脫敏治療。

過敏原信息通過儀器反向導入人體,去抵消人體內過敏原物質信號,進而減輕其引起的過敏免疫反應,消除過敏症狀。

同時將人體受影響同受損傷的器官物質波信息正向引入人體,以加強受損器官的功能,提升人體免疫功能和自愈功能,將降低生物活性的過敏物質真正從人體內代謝出去,徹底清除過敏原物質的影響,使人體的過敏徵狀徹底好番!